Ciorba de pastrav cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba de peste cu: praz, morcovi, radacina de telina, supa instant, sofran, sare, piper, patrunjel, pastrav, lamaie, faina, unt.

Ingrediente:

  • 200 g praz
  • 2 morcovi
  • 150 g rădăcină de ţelină
  • 600 ml supă instant de legume
  • 1 vârf de şofran
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 350 g file de păstrăv
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri făină
  • 2 linguri unt


Mod de preparare:

Prazul se spală şi se taie inele. Morcovii se curăţă şi se taie bucăţi mai mici. Ţelina se spală şi se taie bucăţele.

Ţelina şi morcovii se fierb în supa de legume şi se lasă pe foc cca 2 minute, apoi se pune şofranul, prazul şi se mai fierb toate încă 8 minute. Se asezonează cu sare şi piper, după gust.

Fileul de păstrăv se taie bucăţi, care se stropesc cu sucul de lămâie şi se dau cu sare şi piper, apoi prin făină. Untul se încinge într-o tigaie, iar bucăţile de file se prăjesc uşor, câte 2 minute pe fiecare parte.

Se pun bucăţile de peşte în supă, apoi pătrunjelul şi se serveste caldă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.