Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Printeaza

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse din: carne tocata, ou, orez, ceapa, morcov, telina, ardei, patrunjel, leustean, sare, piper, faina, corcoduse, rosie.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată (amestec vită şi porc)
  • 1 ou
  • 2-3 linguri orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei gras
  • pătrunjel
  • leuştean
  • sare
  • piper
  • făină (opţional)
  • 1 /3 kg corcoduşe verzi sau pârguite (congelate)
  • 1 roşie

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli toate legumele şi verdeţurile. Pui la fiert într-o oală de 4 litri 1 ceapă, morcovul, ţelina, ardeiul, toate tocate ca pentru ciorbă.

Pentru perişoare amesteci carnea cu o ceapă tocată, orezul ales şi spălat, pătrunjelul tocat, oul bătut, sare şi piper.

Modelezi perişoarele şi le pui în oală, când legumele sunt aproape fierte, împreună cu roşia.

Fierbi corcoduşele şi le pasezi printr-o sită, iar când au fiert şi perişoarele şi s-au ridicat deasupra, torni peste fiertură pasta de corcoduşe, împreună cu apa în care aufiert.

La final pui mult leuştean tocat mărunt şi sărezi, după gust.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.