Ciorba de perisoare cu ardei gras si ceapa verde

Printeaza

Ciorba de perisoare cu ardei gras si ceapa verde din: carne tocată amestec porc şi vită, ou, pâine mai veche de 1 zi, orez, ceapa, faina, sare, piper, morcov, ardei gras rosu si verde, ceapă sau ceapa verde, ţelină, bulion sau suc de roşii, borş de tărâţe.

Ciorba de perisoare cu ardei gras si ceapa verde

Ingrediente:

  • 1/2 kg carne tocată amestec porc şi vită
  • 1 ou
  • 1 felie pâine mai veche de 1 zi
  • 1 lingură orez
  • 1 ceapă
  • 1-2 linguri bulion
  • puţină făină
  • sare
  • piper

Pentru ciorbă:

  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ceapă mare sau 1 legătură ceapă verde
  • 1 ţelină mijlocie
  • 100 ml bulion sau suc de roşii
  • 1/2 l borş de tărâţe

 

Mod de preparare:

Inmoi pâinea în apă rece. Amesteci carnea tocată cu oul, pâinea stoarsă bine, orezul, ceapa tocată mărunt, bulionul, sare şi piper.

Din compoziţie modelezi mici sfere, pe care le treci prin făină.

Cureţi zarzavaturile, le speli şi le toci mărunt, după care le pui la fiert într-o oală cu 3 litri de apă.

Când legume­le sunt aproape fierte, adaugi perişoarele şi le laşi să fiarbă până se pătrund.

Adaugi bulionul şi borşul, în prealabil fiert, apoi baţi oul cu un praf de sare şi îl torni în fir subţire în ciorbă, ames­tecând.

Iei oala de pe foc, presari deasupra pătrunjel fin tocat, stingi focul şi acoperi cu un capac, ca să se întrepătrundă aromele.

Ciorba de perisoare cu ardei gras si ceapa verde

Ciorba_de_perisaore_cu_ardei_gras_si_ceapa_verde

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.