Ciorba de perisoare cu ardei gras si ceapa verde
PrinteazaCiorba de perisoare cu ardei gras si ceapa verde din: carne tocată amestec porc şi vită, ou, pâine mai veche de 1 zi, orez, ceapa, faina, sare, piper, morcov, ardei gras rosu si verde, ceapă sau ceapa verde, ţelină, bulion sau suc de roşii, borş de tărâţe.
Ingrediente:
- 1/2 kg carne tocată amestec porc şi vită
- 1 ou
- 1 felie pâine mai veche de 1 zi
- 1 lingură orez
- 1 ceapă
- 1-2 linguri bulion
- puţină făină
- sare
- piper
Pentru ciorbă:
- 1 morcov
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă mare sau 1 legătură ceapă verde
- 1 ţelină mijlocie
- 100 ml bulion sau suc de roşii
- 1/2 l borş de tărâţe
Mod de preparare:
Inmoi pâinea în apă rece. Amesteci carnea tocată cu oul, pâinea stoarsă bine, orezul, ceapa tocată mărunt, bulionul, sare şi piper.
Din compoziţie modelezi mici sfere, pe care le treci prin făină.
Cureţi zarzavaturile, le speli şi le toci mărunt, după care le pui la fiert într-o oală cu 3 litri de apă.
Când legumele sunt aproape fierte, adaugi perişoarele şi le laşi să fiarbă până se pătrund.
Adaugi bulionul şi borşul, în prealabil fiert, apoi baţi oul cu un praf de sare şi îl torni în fir subţire în ciorbă, amestecând.
Iei oala de pe foc, presari deasupra pătrunjel fin tocat, stingi focul şi acoperi cu un capac, ca să se întrepătrundă aromele.
Ciorba de perisoare cu ardei gras si ceapa verde
Pofta buna!