Ciorba de perisoare cu cartofi
PrinteazaCiorba de perisoare cu cartofi din: carne tocata, ceapa, ardei, morcovi, rosii, orez, cartofi, bulion, ou, patrunjel, boia, foi de dafin, piper, ienibahar, marar, frunze de telina, leustean, sare, concentrat de legume.
- 1/2 kg carne tocată porc sau amestec (porc şi vită)
- 1 ceapă
- 2 ardei mai mici
- 2 morcovi potriviţi
- 2-3 roşii
- 1 mână de orez
- 3-4 cartofi potriviţi
- bulion
- 1 ou
- 1 legătură pătrunjel
- boia
- 2 foi de dafin
- piper boabe
- ienibahar măcinat
- mărar
- câteva frunze de ţelină
- leuştean
- sare
- 1 linguriţă concentrat de legume
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, morcovul şi le tai cubuleţe împreună cu ardeiul.
Intr-o oală mare, le căleşti în ulei la care adaugi 1 linguriţă concentrat de legume.
Căleşti legumele bine, apoi adaugi bulionul (în funcţie de dorinţă, mai acrişoară sau mai puţin acrişoară) şi apa şi continui fierberea.
Intre timp, cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi laşi deoparte într-un vas cu apă.
Amesteci carnea cu orezul, oul, boiaua, piperul, puţin concentrat de legume şi cu pătrunjelul tocat.
Formezi perişoare pe care le aşezi pe un tocător de lemn presărat cu puţină făină.
Laşi perişoarele deoparte şi mai adaugi în compoziţia care fierbe 1 legătură de pătrunjel (pe care la sfârşiF o înlături), foile de dafin, câteva boabe de piper şi roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe.
Mai laşi timp de 10 minute să fiarbă, apoi adaugi cartofii şi perişoarele (pe rând) şi încetineşti focul.
Supraveghezi ciorba, amestecând din când în când (pentru ca perişoarele să nu se împrăştie), iar la sfârşit, adaugi verdeaţa tocată şi puţin ienibahar.
Pofta buna!