Ciorba de perisoare ceheasca cu usturoi din: carne tocată de porc, cartofi, usturoi, ou, făină, ulei, smântână, cuburi de supă, sare, piper măcinat, boia de ardei, oţet.
Ingrediente:
200 g carne tocată de porc
400 g cartofi
1 căţel de usturoi
1 ou
2 linguri de făină
2 linguri de ulei
100 ml smântână
2 cuburi de supă
sare
piper măcinat
un vârf de cuţit de boia de ardei
oţet
Mod de preparare:
Uleiul se încinge, se presară cu boia şi se stinge cu 2 litri de apă; se adaugă piperul şi cuburile de supă.
Intre timp, se dau cartofii pe râzătoare, se storc cu mâna şi se amestecă cu carnea tocată, cu oul, cu usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul măcinat şi făina.
Se frământă bine, iar dacă nu este destul de vârtos, se adaugă puţină făină.
Din această compoziţie se fac perişoare mici şi se pun la fiert în supa clocotită, la foc mic.
Se fierb aproximativ 15 mjnute, apoi se scot şi se aşază în farfurii.
In zeama rămasă se adaugă o pastă din făină şi smântână, se acreşte cu puţin oţet şi se strecoară peste perişoare.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.