Ciorba de perisoare de curcan

Printeaza

Ciorba de perisoare de curcan din: carne de curcan, orez, hasma, sare, piper, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ulei.

Ingrediente:Ciorba de perisoare de curcan

  • 500 g carne tocată de curcan
  • 50 g orez
  • 1 haşmă (şalotă)
  • 1 ou
  • un vârf cuţit de sare
  • un vârf cuţit de piper
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • i felie de ţelină
  • 1 ardei gras
  • 2 roşii mari şi coapte
  • 1 ceapă mare, roşie
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 4 linguri ulei
  • un vârf cuţit de sare
  • un vârf cuţit de piper

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă legumele. Se răzuiesc morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina. Ardeiul gras şi ceapa roşie se taie mărunt, se decojesc roşiile şi se taie cubuleţe.

Se pune pe foc o cratiţă cu ulei. Când uleiul s-a încins, se adaugă ceapa roşie, se căleşte 1 minut, apoi se adaugă şi restul legumelor: morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţeli-na, ardeiul gras şi se călesc încă 1 minut.

Se adaugă peste legume 3-4 litri de apă, un vârf de cuţit de sare şi se lasă să fiarbă.

Pentru perişoare se toacă mărunt haşma şi se amestecă cu carnea tocată, orezul spălat, oul, un vârf cuţit de sare şi piperul. Se fac biluţe din amestecul rezultat, de dimensiunea unui ou de prepeliţă.

Se pun în oală şi se fierb 20 de minute, apoi se adaugă cubuleţele de roşii, un vârf de cuţit de piper şi se mai lasă să fiarbă 5 minute.

Se stinge focul şi se adaugă pătrunjelul tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.