Ciorba de perisoare din peste
PrinteazaCiorba de perisoare din peste: Scoţi fieurile din 2 kg de peşte de toate soiurile. Le treci prin maşina de tocat cu sită deasă împeună cu 2 morcovi, două cepe, 2 ardei. Amesteci bine cu 1 ou, o linguriţă rasă cu sare, puţin piper, puţine condimente, făină.
Le pui a fiert în apă cu sare. Nu vei pune orez deocrece fierbe mai greu decât peştele şi perişoarele se desfac. Separat pregăteşti ciorba punând la fiert legumele întregi şi capetele de peşte, îţi trebuie: 2-3 morcovi, 2-3 cartofi, 2 ardei.
Când sunt fierte le scoţi pe toate şi zeama oi strecori. Pui perişoarele, o acreşti şi potriveşti de sare după gust. De asemenea, vei pune verdeaţă.
Pofta buna!