Ciorba de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi. Ingrediente: 2 morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa rosie 2 ardei rosii 1 cana bulion de rosii patrunjel […]
Ciorba de perisoare a la grec – gustoasa
PrinteazaCiorba de perisoare a la grec
Se prepară ca şi borşul de perişoare (vezi reţeta), cu deosebirea că se acreşte cu zeamă de lămâie, se drege cu gălbenuşuri şi cu smântână şi nu se pune leuştean.
Carnea pentru perişoare poatre fi de viţel sau de porc foarte slabă ori ambele, în cantităţi egale.
Se pot folosi numai albuşurile de la ouăle destinate pentru dresul ciorbei, atunci când facem compoziţia pentru perişoare.
Când dregem ciorba, batem gălbenuşurile cu smântână, apoi subţiem cu ciorbă fierbinte, până ce se ajunge la temperatura ei, după care turnăm în ciorbă.
Altfel, „se taie“ oul în ciorbă şi aspectul ei va avea de suferit.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!