Ciorbă de perişoare a la grec
PrinteazaO reteta de ciorba de perisoare a la grec din: carne tocata de porc, orez, ou, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, smantana, galbenus de ou, marar si sare.
- 500 grame de carne tocată de porc
- o ceaşcă de orez
- un ou întreg pentru perişoare
- 2 morcovi
- o ţelină
- 2 cepe
- un ardei gras roşu
- 2 cartofi tăiaţi cubuleţe
- 300 grame de smântână
- un gălbenuş de ou
- mărar
- sare, după gust
Mod de preparare:
Pune la fiert morcovul, ţelina, ardeiul şi ceapa, tăiate toate mărunt, sau date prin răzătoare. Orezul se fierbe separat si apoi se amesteca cu carnea. Când apa dă în clocot, iar legumele sunt moi, adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi perişoarele.
Înainte să le pui în ciorbă, trece perişoarele prin oţet amestecat cu ulei, ca să nu se desfacă. La final, după ce au fiert toate ingredientele, adaugă smântâna amestecată cu gălbenuşul de ou. După ce stingi focul, adaugă în ciorbă mărarul tăiat mărunt şi acoperă oala cu un capac timp de 5 minute.
Ciorbă de perişoare a la grec
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de perisoare a la grec
Ciorba asta e dementiala