Ciorbă cu perişoare şi legume coapte
PrinteazaCiorbă cu perişoare şi legume coapte din: coasta afumata de porc, oase de porc, carne tocata de porc, morcovi, radacina de pastarnac, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, cartofi, orez, ou, patrunjel, leustean, sare, piper, bors, pasta de ardei, morcov, rosii, ardei capia, cimbru.
Ingrediente:
- 600-700 g coasta afumata si oase de porc
- 400 g carne tocata de porc
- 2 morcovi
- cate 1 adacina pastarnac, telina si patrunjel
- 1 ceapa mare
- 2 cartofi
- 3 linguri orez
- 1 ou
- cate 1 legatura patrunjel si leustean
- piper
- sare
- 1/2 l bors
- 1 lingurita pasta de ardei
pentru sos:
- 1 morcov
- 400 g rosii proaspete
- 1 ceapa mare
- 2 ardei capia
- 1 lingura ketchup sau pasta de tomate
- sare
- cimbru uscat
Mod de preparare:
Pui la fiert în 3 litri de apă rece carnea afumată şi bucăţi de oase. lei spuma de câte ori e nevoie şi pui o linguriţă de sare. Cureţi legumele, le speli şi le tai cuburi sau le razi mare.
Pentru sosul de legume coapte, speli legumele şi pui la copt pe plită roşiile, ardeii şi ceapa în coajă. Dai pe răzătoarea mică morcovul curăţat şi îl căleşti puţin, într-o tigaie fără ulei. Cureţi roşiile coapte, le mărunţeşti, le tai în cuburi şi le adaugi peste morcov.
Laşi să fiarbă până se formează un sos gros, adaugi sucul de roşii şi ardeiul copt tăiat în fâşii. Condimentezi sosul după gust.
Când carnea e aproape fiartă, adaugi legumele şi le fierbi la foc mediu, 15-20 de minute. în timp ce legumele fierb, amesteci carnea tocată cu oul, sare, piper, pătrunjel fin tocat şi pastă de ardei. Din compoziţia perişoare pe care le adaugi în ciorbă.
Intr-un alt vas, fierbi cartofii curăţaţi şi orezul, după care le adaugi în ciorbă împreună cu sosul de legume coapte, borşul prefiert, sare şi piper după gust.
Presari leuşteanul tocat mărunt şi o serveşti fierbinte, cu smântână şi ardei iute.
Ciorbă cu perişoare şi legume coapte
Pofta buna!