Ciorba de perisoare cu legume
PrinteazaCiorba de perisoare cu legume din: ulei, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei verde, lamaie, sare, carne de vita, orez, ceapa, faina, patrunjel, oua, sare.
- 30 ml ulei
- 3 morcovi
- ½ țelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă mică
- 1 ardei verde
- 1 lămâie
- sare
Amestec perișoare:
- 700 g carne de vită, tocată de două ori
- 120 g orez
- 1 ceapă medie
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel
- 2 ouă
- sare
Mod de preparare:
Toate zarzavaturile (ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel) se curăță și se taie rondele sau cubulețe.
Se pun la călit în ulei într-o oală mare. Se acoperă apoi cu 2-3l de apă cu sare.
Se toacă mărunt ardeiul și se adaugă și el în supă. Se fierbe supa timp de 45 minute.
Între timp se prepară perișoarele. Sunt câteva secrete care garantează reușita perișoarelor: carnea trebuie să fie dată prin mașină de două ori pentru a fi foarte fină și să nu aibă multă grăsime, iar orezul folosit să fie perfect uscat, pentru ca perișoarele să nu se împrăștie în timpul fiertului.
Ceapa se dă și ea prin mașina de tocat sau se poate da pe răzătoarea mica. Pătrunjelul se toacă mărunt.
Se amestecă într-un bol toate ingredientele pentru perișoare si se frământă bine.
Cu mâinile ude se modelează apoi perișoare de dimensiunea unor nuci.
Când au fiert bine legumele, se adaugă în supă perișoarele una câte una.
Se lasă la fiert la foc mediu aproximativ 10 minute. Perișoarele fierte vor urca la suprafață.
Cât timp fierb perișoarele se ia spuma din supă cu ajutorul unei spumiere.
La final se adaugă zeama de lamâie, se potrivește de sare și se servește fierbinte cu smântână și cu pătrunjel sau leuștean proaspăt.
Ciorba de perisoare cu legume
Pofta buna!