Ciorba de perisoare de porc din: cartofi, morcovi, ceapa, telina, rosii, oua, smantana, bors, leustean, carne de porc, paine, orez, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 ţelină 3 roşii 1 gălbenuş 2 linguri cu smântână 1 I borş leuştean Pentru perisoare: 500 g carne de porc potrivit de grasă (cu os) […]
Ciorba de perisoare olteneasca
PrinteazaO reteta de ciorba de perisoare olteneasca din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel, ardei, ou si otet.
- circa 350 g carne (amestec vita si porc)
- 1 ceapa
- 2 linguri orez
- 1 morcov
- 1/2 dovlecel
- 2 rosii
- 1 legatura patrunjel verde sau leustean
- 1 ardei
- 1 ou
- 2 linguri otet
Mod de preparare:
Cureţi legumele de coajă şi dai pe râzătoare morcovul şi dovlecelul, iar restul zarzavatului îl toci mărunt.
Pui la fiert în apă cu puţină sare, toate legumele, mai puţin roşiile, pe care le pui mai târziu, când celelalte legume au fiert pe jumătate, ele fiind mai moi.
Separat, pregăteşti perişoarele, amestecând carnea tocată cu orezul fiert pe jumătate şi cu un ou bătut şi puţină sare.
Cu mâna umedă, formezi perişoare, pe care le fierbi timp de aproximativ 20 de minute, la foc mic.
La sfârşit, adaugi 2 linguri de oţet.
Stingi focul şi presari pătrunjel cret sau leuştean măruntit.
Ciorba de perisoare olteneasca
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de perisoare cu suc de rosii
Ciorba de perisoare cu suc de rosii din: carne de vita, morcov, patrunjel, ardei, orez, verdeata, ou, franzela. Ingrediente: 2 căni cu supă de pasăre 150 g carne tocată de vacă 1 morcov 1 pătrunjel 1/2 ardei gras 1 lingură cu orez verdeaţă tocată 1/2 ou 1/2 felie de franzelă 1 pahar cu suc de […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de perisoare olteneasca
E buna ciorba, imi place!