Ciorba de perisoare de peste cu verdeata
PrinteazaCiorba de perisoare de peste cu verdeata din: miez de paine alba, ceapa rasa, oua, faina, piper macinat, sare, marar, peste alb, arde gras, rosii coapte, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, bors, leustean, sare.
perisoare:
- 200 g miez de paine alba
- o ceapa rasa
- 4 oua mari
- 100 g faina
- piper macinat (dupa gust)
- o lingura rasa de sare
- o legatura de marar tocat
- un kg peste alb (salau, biban, stiuca)
ingrediente zeama:
- 3 ardei grasi
- 4 rosii coapte
- 150 g morcovi
- 150 g telina
- 100 g pastarnac
- o ceapa
- un litru bors
- leustean
- peste (ce ramane de la dezosare)
- sare
Mod de preparare:
Se toacă bucăţele ardeii, ceapa, roşiile, se rad morcovii, ţelina, păstârnacul. Se pun în 3 l de apă la fiert. Se dezosează peştele.
Se fierb, separat, în 3 l de apă, oasele rămase de la dezosare. Carnea dezosată se toacă cu pâinea.
Tocătura se amestecă bine cu ceapa rasă, ouăle, făina, piperul, sarea şi mărarul.
După 30 de minute, la zeama cu legume se adaugă apa cu peşte, strecurată, să fiarbă 10 minute împreună.
Se pune borşul. Se formează perişoare de mărimea unei nuci (într-o linguriţă) şi se pun în zeamă clocotind molcom.
După un sfert de oră se ia de pe foc, se aromează cu leuştean foarte fin tocat.
Ciorba de perisoare de peste cu verdeata
Pofta buna!
Buna rau ciorba de perisoare