Ciorba de perisoare de peste cu verdeata

Printeaza

Ciorba de perisoare de peste cu verdeata din: miez de paine alba, ceapa rasa, oua, faina, piper macinat, sare, marar, peste alb, arde gras, rosii coapte, morcovi, telina, pastarnac, ceapa, bors, leustean, sare.

Ingrediente:Ciorba_de_perisoare_de_peste_cu_verdeata

perisoare:

  • 200 g miez de paine alba
  • o ceapa rasa
  • 4 oua mari
  • 100 g faina
  • piper macinat (dupa gust)
  • o lingura rasa de sare
  • o legatura de marar tocat
  • un kg peste alb (salau, biban, stiuca)

ingrediente zeama:

  • 3 ardei grasi
  • 4 rosii coapte
  • 150 g morcovi
  • 150 g telina
  • 100 g pastarnac
  • o ceapa
  • un litru bors
  • leustean
  • peste (ce ramane de la dezosare)
  • sare

 

Mod de preparare:

Se toacă bucăţele ardeii, ceapa, roşiile, se rad morcovii, ţelina, păstârnacul. Se pun în 3 l de apă la fiert. Se dezosează peştele.

Se fierb, separat, în 3 l de apă, oasele rămase de la dezosare. Carnea dezosată se toacă cu pâinea.

Tocătura se amestecă bine cu ceapa rasă, ouăle, făina, piperul, sarea şi mărarul.

După 30 de minute, la zeama cu legume se adaugă apa cu peşte, strecurată, să fiarbă 10 minute împreună.

Se pune borşul. Se formează perişoare de mărimea unei nuci (într-o linguriţă) şi se pun în zeamă clocotind molcom.

După un sfert de oră se ia de pe foc, se aromează cu leuştean foarte fin tocat.

Ciorba de perisoare de peste cu verdeata

Ciorba_de_perisoare_de_peste_cu_verdeata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna rau ciorba de perisoare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.