Ciorba de perisoare de porc

Printeaza

Ciorba de perisoare de porc din: cartofi, morcovi, ceapa, telina, rosii, oua, smantana, bors, leustean, carne de porc, paine, orez, sare, piper.

Ingrediente:D:\WORK\Retete Corina si Alex - spetembrie\Bucataria de azi 4 august\Ciorba de perisoare de porc.jpg

  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ţelină
  • 3 roşii
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri cu smântână
  • 1 I borş
  • leuştean

Pentru perisoare:

  • 500 g carne de porc potrivit de grasă (cu os)
  • 1 felie de pâine
  • 2 linguri cu orez
  • 1 ceapă
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune la fiert zarzavatul tăiat mărunt şi osul care rămâne de la bucata de carne.

Trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea înmuiată şi stoarsă bine. Adaugă orezul fiert separat şi răcit, oul, sare şi piper.

Cu palmele umede modelează perişoare pe care le pui să fiarbă alături de legume. Pune apoi şi roşiile decojite şi zdrobite cu furculiţa.

Când perişoarele sunt fierte, acreşte cu borş. Lasă să mai dea câteva clocote, după care aromatizează cu leuşteanul.

Inainte de a servi ciorba, scoate osul şi drege cu gălbenuşul bătut bine cu smântână. Dacă vrei, poţi servi ciorba strecurată de toate legumele şi să laşi în ea doar perişoarele.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.