Ciorba de perisoare de porc
PrinteazaCiorba de perisoare de porc din: cartofi, morcovi, ceapa, telina, rosii, oua, smantana, bors, leustean, carne de porc, paine, orez, sare, piper.
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ţelină
- 3 roşii
- 1 gălbenuş
- 2 linguri cu smântână
- 1 I borş
- leuştean
Pentru perisoare:
- 500 g carne de porc potrivit de grasă (cu os)
- 1 felie de pâine
- 2 linguri cu orez
- 1 ceapă
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune la fiert zarzavatul tăiat mărunt şi osul care rămâne de la bucata de carne.
Trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea înmuiată şi stoarsă bine. Adaugă orezul fiert separat şi răcit, oul, sare şi piper.
Cu palmele umede modelează perişoare pe care le pui să fiarbă alături de legume. Pune apoi şi roşiile decojite şi zdrobite cu furculiţa.
Când perişoarele sunt fierte, acreşte cu borş. Lasă să mai dea câteva clocote, după care aromatizează cu leuşteanul.
Inainte de a servi ciorba, scoate osul şi drege cu gălbenuşul bătut bine cu smântână. Dacă vrei, poţi servi ciorba strecurată de toate legumele şi să laşi în ea doar perişoarele.
Pofta buna!