Ciorba de perișoare este o mâncare tradițională românească, dar care se găsește și în alte bucătării tradiționale europene, precum bucătăria poloneză, cehă și ucraineană. În România, această mâncare este considerată una dintre cele mai populare și mai apreciate ciorbe.
Ingrediente:
500 g carne tocată (porc sau amestec de porc și vită)
1 ceapă mare, tocată mărunt
2 căței de usturoi, tocați mărunt
2 ouă
2-3 linguri de orez
Sare și piper după gust
2 l de apă
200 ml de bors
1 morcov mare, curățat și tăiat cubulețe
1 păstârnac mare, curățat și tăiat cubulețe
1 țelină mică, curățată și tăiată cubulețe
1 legătură de pătrunjel și mărar tocate
Mod de preparare:
Puneți 2 l de apă la fiert într-o oală mare. Adauga morcovul, păstârnacul și țelina în oală și lăsați-le să fiarbă împreună până când legumele sunt moi.
Într-un bol mare, amestecați carnea tocată cu ceapa și usturoiul tocate, ouăle, orezul, sare și piper.
Folosind o lingură sau mâinile umede, formați perișoare mici din amestecul de carne.
Adăugați perișoarele și lăsați-le să fiarbă până când acestea sunt gata.
Adăugați borsul și lăsați ciorba să fiarbă încă 5 minute. Adăugați pătrunjelul și mărarul tocate și amestecați bine.
Ciorba de perisoare cu legume si verdeata din: amestec de carne tocata, morcov, patrunjel, cartof, orez, ceapa, ou, bors, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g amestec de carne tocata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 cartof 2 linguri cu orez 2 cepe 1 ou 1 cana cu bors sare piper ulei verdeata […]
Ciorba de perisoare cu smantana din: carne mixta tocata, ceapa, ou, orez, sare, piper, patrunjel, marar, faina, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, galbenusuri, smantana si bors. Poate te intereseaza si: Cum se prepara Ciorba de perisoare (VIDEO) Supa simpla de perisoare Ingrediente: pentru perisoare: 400 g carne mixta tocata de doua ori in […]
O reteta de ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse din: carne de pasare, corcoduse, kardei, rosii, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, pasta de fasole verde, orez, oua, sare, marar verde, leustean verde, apa si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pasare de curte (piept dezosat) 2 maini de corcoduse verzi 1 ardei galben […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.