Ciorba de perisoare cu boia din: morcovi, patrunjel, telina, cartofi, mazare, orez, ceapa, ulei, marar, carne, ou, smantana, sare, piper, boia. Ingrediente: 6 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1/2 ţelină 2 cartofi 100 g mazăre 3 linguri orez 1 ceapă ulei sare piper mărar zeamă de lămâie Pentru perişoare: 500 g carne tocată 3 linguri […]
Ciorba de perisoare cu suc de rosii
PrinteazaCiorba de perisoare cu suc de rosii din: carne de vita, morcov, patrunjel, ardei, orez, verdeata, ou, franzela.
- 2 căni cu supă de pasăre
- 150 g carne tocată de vacă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1/2 ardei gras
- 1 lingură cu orez
- verdeaţă tocată
- 1/2 ou
- 1/2 felie de franzelă
- 1 pahar cu suc de roşii
- leuştean
- sare
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea tocată cu morcovul şi pătrunjelul date pe răzătoarea mică şi cu ardeiul tăiat felii subţiri.
Săraţi, omogenizaţi cu 1/2 ou şi pâine muiată în apă rece şi farâmiţată, adăugaţi verdeaţa tocată şi frământaţi amestecul cu mâna.
Lăsaţi la fiert 1 l de apă şi, când dă în clocot, puneţi perişoare mici să fiarbă. Lucraţi la foc mic.
Incălziţi supa de pasăre, puneţi să fiarbă orezul spălat în două ape, săraţi, adăugaţi după 10 minute 1 pahar cu suc de roşii şi perişoarele fierte.
Presăraţi leuştean, lăsaţi să clocoteasă, stingeţi focul.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de linte cu perisoare
Ciorba de linte cu perisoare din: linte, ceapa, morcovi, cartofi, ardei, patrunjel, leustean, bors, sare, piper, bulion, carne tocata de porc, gris. Ingrediente: Pentru ciorbă: 1 cană linte 2 cepe 2 fire de ceapă verde 2 morcovi 2 cartofi 1 ardei gras verde frunze de pătrunjel şi leuştean 500 ml borş sare piper 200 ml […]
Reteta ciorba de perisoare de peste
Reteta ciorba de perisoare de peste din: carne de peste, ou, franzela, verdeata. Ingrediente: 100 g carne de peşte (ştiucă, şalău, crap) 1/2 ou 1/2 franzelă verdeaţă Mod de preparare: Carnea de peşte curăţată şi dezosată se dă prin maşina de tocat împreună cu franzela înmuiată şi stoarsă. Se amestecă cu oul şi verdeaţa […]
Pofta buna!