Vara este anotimpul perfect pentru a experimenta cu deserturi înghețate care răcoresc și încântă simțurile. Înghețata de levănțică este o alegere sofisticată și surprinzătoare, ce aduce un suflu proaspăt în colecția ta de deserturi. Această rețetă combină cremozitatea smântânii pentru frișcă cu aroma delicată și florală a […]
Ciorba de perisoare cu zeama de varza si carnati
PrinteazaCiorba de perisoare cu zeama de varza si carnati
Ingrediente:
- o ceapa mijlocie
- 1-2 ardei grasi
- 3 morcovi
- o telina data pe razatoarea cu ochiuri mici
Mod de preparare:
Ciorba de perisoare cu zeama de varza si carnati: Toate legumele le calesc in ulei. Dupa ce s-au calit (de fapt, mai mult s-au inmuiat), adaug circa 3 litri de apa si las sa fiarba la foc mare. Dupa ce a dat un clocot, adaug 1/2 l zeama de varza.
Lasa sa dea cateva clocote si apoi adaug si 2 linguri de orez si perisoarele, pe care le pregatesc din: 500 g carne tocata de porc amestecata cu doua cepe tocate marunt, 1 lingura de orez (ales si spalat), piper, condimente si un ou ca sa se inchege mai bine perisoarele.
Amestec totul foarte bine si, cu mana umeda, formez perisoarele carora le dau drumul in ciorba. Las sa fiarba bine si apoi trag oala de pe foc.
Tai rondele doi carnati afumati si drumul in ciorba si lor si, dupa ce s-a mai racit putin.
Se drege cu un ou amestecat cu smantana. Serviti cu patrunjel si marar marunt tocat si smantana.
Pofta buna!
Miel la Rotisor și Cuptor – Mechoui: Istorie, Rețete și Variații
Mechoui, cu originile sale profund înrădăcinate în cultura berberă, este mai mult decât un simplu fel de mâncare; este o tradiție, o celebrare și o artă. Acest preparat, care se bazează pe simplitatea și puritatea ingredientelor, a fost transmis de-a lungul generațiilor, evoluând de-a […]