Ciorba de perisoare
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: cartofi, oase de vitel, ceapa, morcovi, rosie, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare, carne tocata de vita, ceapa, orez, paine si ou.
- 5-6 cartofi
- 1 kg oase de vitel
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rosie
- 1 ardei gras
- bors
- leustean
- patrunjel
- sare
pentru perisoare:
- 500 g carne tocata de vita
- 1 ceapa
- 2 linguri orez
- 1 ou
- 2 felii de paine
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteca orezul, carnea, oul, o ceapa tocata fin, un praf de sare si paine inmuiata si stoarsa. Spala oasele si pune-ele la fiert in apa cu sare. Aduna spuma de cate ori este nevoie.. Dupa o jumatate de ora, scoate oasele din zeama si adauga restul de ceapa si morcovii taiati mai mare.
Lasa sa dea in cateva clocote si pune perisoarele in supa de carne. Cand sunt aproape fierte, adauga cartofii taiati cubulete, rosia si ardeiul gras. La final acreste cu bors.
Ciorba de perisoare
Pofta buna!