Ciorba pescareasca

Printeaza

 Ciorba pescareasca

Ingrediente:Ciorba pescareasca

  • 1,5-2,5 kg ghiborfi sau obleti
  • 1,250 kg peşte mare (crap sau somn)
  • 2 cepe
  • 400 g roşii
  • 2 ardei graşi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină hrean
  • aguridă
  • corcoduşe verzi
  • lămîie sau sare de lămîie
  • pătrunjel
  • leuştean
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Punem la fiert ghiborţi sau obleţi. Cînd au fiert bine peştii, strecurăm şi în zeamă punem zarzavatul (ceapă, roşii, pătrun­jel, hrean şi ardei graşi), lăsand să fiarbă pană se moaie. Atunci scoatem zarzava­tul şi adăugăm bucăţile de peşte mare (crap sau somn). Ţinem ciorba la foc pînă fierbe.

Acrim cu aguridă, corcoduşe verzi sau sare de lămîie. Lăsăm să mai dea cîteva clocote. Presărăm frunze de pătrunjel şi de leuştean tocate şi servim.

Putem acri şi cu borş. Ciorba pescărească se poate mînca şi rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.