Ciorba de peste a la grec

Printeaza

Ciorba de peste a la grec din: stavrid, ou, morcov, cartofi, ceapa, telina, lamaie, ulei, patrunjel verde, smantana, sare, piper. fara poza

Ingrediente:Ciorba de peste a la grec

  • 600 g stavrid
  • 1 ou
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 lamaie
  • 50 ml ulei
  • patrunjel verde
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Speli pestele si il dai deoparte. Cureti de coaja si speli cartofii, morcovul, telina si ceapa, incingi uleiul intr-o oala mare. Tai ceapa julienne si morcovii cuburi si ii pui la calit. Lasi 5 minute, apoi adaugi 2 l de apa incalzita si lasi la fiert.

Adaugi cartofii taiati cuburi si pestele portionat. Dupa 10-15 minute scoti pestele, il scurgi de zeama si elimini oasele. Dupa alt sfert de ora, timp in care au fiert cartofii, reintroduci pestele in zeama.

Bati oul impreuna cu zeama de la o lamaie si cu smantana. Adaugi cateva linguri cu supa in compozitia de ou, amesteci si versi usor in ciorba. Lasi pe foc, pana incepe sa fiarba si dai deoparte oala.

Potrivesti de sare si piper si presari patrunjelul tocat marunt.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.