Ciorba de peste cu castraveti in saramura
PrinteazaCiorba de peste cu castraveti in saramura
Ingrediente:
- 1,200 kg peşte proaspăt (de preferat şi crap) oceanic
- 1/21 zeamă de castraveţi în saramură
- 1 1/2l apă sau zeamă de peşte
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură de leuştean
- 250 g castraveţi muraţi
- 20 g măsline fără samburi
- 1 ceapă
- 50 g ulei
- 1 /2 lingură de făină
- 200 g smantană
Mod de preparare:
Ciorba de peste cu castraveti in saramura: Peştele fileuri se taie bucăţi, se fierbe cu zeama de castraveţi, supa, castraveţii curăţaţi şi tăiaţi mărunt, ceapa tocată şi măslinele.
Separat se face un sos din ulei şi făină cu care se mai fierbe 10 minute.
Se termină cu smantina si verdeaţa tocată.
Pofta buna!
Castravetii banuiesc ca sunt folositi pentru a acri ciorba, nu?