Ciorba de peste cu ceapa rosie si boia
PrinteazaCiorba de peste cu ceapa rosie si boia din: peşte, ceapa roşie, untură, boia de ardei.
Ingrediente:
- 1 kg peşte
- 3 cepe roşii, mari
- 500 g untură
- 1 linguriţă de boia de ardei
Mod de preparare:
Ciorba de peste cu ceapa rosie si boia: Ciorba de peşte este mai gustoasă dacă se folosesc 3 feluri de peşte: somn, crap şi scrumbie. Ceapa tăiată mărunt se căleşte, dar nu se prăjeşte.
Se presară cu boia de ardei şi sare, se stinge cu apă şi se fierbe. Peştele se curăţă, se taie felii şi se lasă să stea 15 minute cu sare.
Se pune într-o cratiţă, se toarnă zeama de mai sus şi atâta apă cât să acopere peştele complet. Se fierbe încet timp de 45 de minute. Se serveşte în acelaşi vas.
Pofta buna!