Ciorba de peste cu curry
PrinteazaCiorba de peste cu curry din: peste, curry, ceapa, rosii, cartofi, morcovi, iaurt, sare, ulei, patrunjel.
Ingrediente:
- 400 g peşte
- 2 linguri praf de curry
- o ceapă
- 3 roşii
- 1,5 l apă
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 2 linguri suc de lămâie
- 60 g iaurt
- o lingură ulei
- sare
- 3-4 fire pătrunjel
Mod de preparare:
In oala de fiert se pune uleiul şi, când s-a încins, se pune ceapa curăţată şi tăiată mărunt, se lasă un minut şi apoi se adaugă praful de curry şi pulpa roşiilor tăiată cuburi mici.
Se lasă 30 de secunde, se pun morcovii curăţaţi şi tăiaţi fâşii, cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi, se toarnă apa şi se lasă să fiarbă.
Se adaugă peştele tăiat şi sucul de lămâie. Se potriveşte gustul de sare şi se lasă la fiert până ce peştele este gata.
Se serveşte cu iaurt si pătrunjel verde tăiat mărunt.
Pofta buna!