Ciorbă de peşte cu dovlecei
PrinteazaCiorbă de peşte cu dovlecei din: peste, morcovi, telina, ceapa, rosii, pasta de tomate, suc de rosii, ardei grasi, usturoi, dovlecei, fidea, bors, ulei, sare, piper, cimbru, varza.
- un kilogram peste
- un morcov
- o telina mica
- doua cepe
- 4 rosii
- 20 g pasta de tomate
- 200 ml suc de rosii
- doi ardei rgasi
- 3 catei de usturoi
- doi dovlecei
- 80 g fidea
- 30 ml bors
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- cimbru
- varza alba
Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se taie bucăţi mici, se presară cu sare şi se introduce la rece. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt.
Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală şi se taie fâşii. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc până se înmoaie.
Intr-o oală se pun la fiert doi litri de apa si cand incepe sa clocoteasca se pun legumele calite si dovleceii feliati. Se condimenteaza dupa gust si se fierb zece minute. Se adauga fideaua rupta in bucati mai mici, se firbe cinci minute apoi se adauga rosiile date pe razatoare, pasta de tomate si sucul de rosii.
Se toarna borsul, se presara putin cimbru si se fierbe zece minute. Se pune pestele, se fierbe la foc mediu inca 15 minute, se adauga usturoiul pisat si se mai fierbe doua minute.
La ciorba se mai poate adauga si varza alba tocata marunt.
Ciorbă de peşte cu dovlecei
Pofta buna!
Da, pare buna ciorba asta, sa vedem ce iese