Ciorba de peste cu legume si zeama de varza
PrinteazaCiorba de peste cu legume si zeama de varza din: peste, ceapa, morcov, radacina de pastarnac, ardei gras, telina, rosii, zeama de varza, orez, praz, marar, lesutean, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper, limeta.
- 600 g peste
- o ceapa
- un morcov
- o radacina de pastarnac
- doi ardei grasi
- o telina mica
- 4 rosii
- 300 ml zeama de varza
- 60 g orez
- un fir de praz
- marar
- leustean
- rozmarin
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- limeta
Mod de preparare:
Morcovul, ţelina şi păstârnacul se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari.
Ceapa şi prazul se curăţa, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei, se pun legumele tocate şi se călesc zece minute.
Se pun la fiert trei litri de apă, se lasă să clocotească, apoi se adaugă legumele călite. Se fierb zece minute, se adaugă orezul spălat şi ardeii graşi tăiaţi mărunt, se condimentează şi se lasă să mai fiarbă.
Când orezul este fiert se adaugă roşiile date prin râzătoare şi zeama de varză. Se fierb zece minute, se adaugă peştele tăiat bucăţele, se mai fierb 20 de minute la foc mic şi se presară verdeaţă tocată după gust.
Se opreşte focul, se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească zece minute.
Pentru cine nu poate folosi zeama de varza, ciorba se mai poate acri cu suc de limeta.
Ciorba de peste cu legume si zeama de varza
Pofta buna!