Ciorbă de peşte cu leuştean verde

Printeaza

Ciorbă de peşte cu leuştean verde: peste, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei, ardei capia, otet, sare, piper, leustean.

 

Ingrediente:

  • 3 kg peşte de sortimente diferite
  • 6-8 cartofi mari
  • 6 roşii mari
  • 5 cepe
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 1 ceaşcă ulei de floarea-soarelui
  • 3 ardei capia roşii
  • oţet
  • sare
  • piper
  • leuştean

 

Mod de preparare:

Foloseşti peşte mic (oblete, roşioarâ), dar şi peşte mare (somn, ca­ras, ştiucă). Cel mic fierbe uşor, apoi strecori zeama, in zeamă fierbi restul ingredientelor.

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în două. Dacă sunt prea mari, îi tai în 3-4 bucăţi.

Toci apoi ceapa şi ardeii. Tai roşiile felii sau bucăţi potrivit de mari. In ceaun, în apă călduţă pui la fert ceapa, apoi ardeii.

Tot în acest moment pui o parte din sare. Urmează cartofii şi, spre final, roşiile.

Când totul e aproape fiert, pui peştele şi imediat adaugi restul de sare şi oţet, după gust. Ciorba trebuie să fie acrişoară.

Când e gata, o dai deoparte şi presari leuştean tăiat mărunt. Intre timp, faci o cantitate mărişoară de mujdei de usturoi.

Freci pasta de usturoi cu ulei de floarea-soarelui şi o diluezi cu apă minerală sau cu apă călduţă.

După gust, poţi adăuga puţin piper şi 2 linguriţe de oţet.

Scoţi cartofii şi peştele pe un platou şi mănânci cu mujdei, iar ciorba (zeama) o serveşti separat, cu sau fără mujdei adăugat, după gust.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Ciorbă de pește cu dovlecei si legume

Ciorbă de pește cu dovlecei si legume din: peste, rosii, ceapa, morcov, cartofi, dovlecei, ardei, sare, piper, ulei, leustean, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 1/2 kg pește proaspăt 4-5 roșii 1 ceapă 1 morcov 2 cartofi 3 dovlecei tineri 1 ardei sare piper 100 ml ulei 1 legătură leuștean sau frunze de țelină zeamă de […]

Ciorba de peste dreasa cu smantana

Ciorba de peste dreasa cu smantana din: peste, ulei, morcovi, ceapa, albitura, cartofi, smantana, oua, rosii, bulion, lamaie, sare. Ingrediente: 2 kg peste 100 ml ulei 150 g morcovi 250 g ceapa 100 g albitura 400 g cartofi 300 g smantana 3 oua 2 rosii 2 linguri bulion 1 lamaie sare   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.