Ciorba de peste cu leustean
PrinteazaCiorba de peste cu leustean din: peste, oua, ceapa, ardei gras, rosii, hrean, corcoduse, leustean, marar, patrunjel, sare, piper.
- 1 kg peşte proaspăt
- 2 ouă
- 3 cepe mijlocii sau 10 fire de ceapă verde
- 2 ardei graşi
- 3 roşii
- 1 rădăcină de hrean sau 1 lingură de hrean ras conservat în oţet
- 1 cană corcoduşe
- 1 legătură leuştean
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Se curăţă peştele, se spală bine şi se porţionează. Se curăţă şi se spală ceapa, ardeii şi rădăcina de hrean.
Se toacă mărunt ceapa, se taie ardeiul în cubuleţe şi se dă hreanul pe râzătoare.
Se pune la fiert ceapa în 3 litri de apă uşor sărată. Când ceşpa este aproape fiartă, se adaugă ardeii, roşiile decojite şi peştele.
Se pune hreanul ras şi se potriveşte de sare. Se fierbe peştele la foc mic, având grijă să nu se sfărâme.
Separat se fierb corcoduşele, se scurg şi se trec printr-o sită, obţinând astfel bulionul de corcoduşe.
După aproximativ 20 de minute de fierbere, se stinge focul, se acreşte ciorba cu bulion de corcoduşe şi se drege cu ouăle bătute.
Se presară mărar, pătrunjel şi jumătate din leuştean.
Se scot bucăţile de peşte din oala în care au fiert şi se servesc separat pe un platou.
Deasupra se presară leuştean fin tocat.
Ciorba de peste cu leustean
Pofta buna!