Ciorba de peste cu praz, slanina si cartofi din: cartofi, praz, supa de legume, smantana, sare, piper, sile de stiuca, lamaie, marar, slaninuta. Ingrediente: 400 g cartofi 2 fire praz 500 ml supă de legume 200 ml smântână sare, piper 150 g file de ştiucă 1/2 lămâie 1/2 legătură mărar 2 felii slăninuţă Mod de […]
Ciorbă de peşte cu morcovi, cartofi si rosii
PrinteazaCiorbă de peşte cu morcovi, cartofi si rosii din: peste, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, cartofi, rosii, lamai, leustean, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg fileuri de peşte dezosate
- 3 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcina pătrunjel
- 1 rădăcină păstârnac
- 4 cartofi
- 400g cubuleţe de roşii
- bulion
- 2 lămâi
- 1 leg. leuşteăn
- 100 mi ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocaţi mărunt legumele şi căliţi- le în ulei, apoi adăugaţi roşiile şi mai lăsaţi 10 minute la foc mic.
Turnaţi în vas 3 l apă caldă, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic.
Tăiaţi în felii peştele, puneţi bucăţile la fiert în oală şi fierbeţi la foc mic până când carnea este bine pătrunsă.
Presăraţi verdeaţa tocată şi acriţi cu zeamă de lămâie înainte de servire.
Ciorbă de peşte cu morcovi, cartofi si rosii
Ciorba de peste cu ardei gras si leustean
Ciorba de peste cu ardei gras si leustean din: usturoi, ceapa, ardei gras galben si rosu, file de crap dezosat, unt sau margarină, concentrat de legume, leustean, sare. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 1 ceapă 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 500 g file de crap dezosat 10 g unt sau margarină 1/2 lingură concentrat de legume […]
Pofta buna!