Ciorba de peste cu mujdei din: peste, ceapa, ardei, cartofi, otet, ardei, usturoi, verdeata. Ingrediente: 1,5 kg peste amestecat mic si mare, capete si cozi o ceapă 2 ardei grasi 5 cartofi 5 linguri otet alb un ardei iute Pentru servit: mujdei de usturoi verdeata Mod de preparare: In 2,5 litri de apă se […]
Ciorbă de peste olteneasca
PrinteazaCiorbă de peste olteneasca din: obleti, crap, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, rosii, fidea, cimbru si verdeata.
Ingrediente:
- un kilogram de obleţi (peşte mărunt)
- două kilograme de crap
- 300 g ceapă
- 3 morcovi
- 3 albituri (rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ţelină)
- 4 ardei graşi olteneşti
- un kilogram de roşii
- fidea
- cimbru
- verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Obleţii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, după care se strecoară.
In zeama rezultată se pun la fiert legumele curăţate, spălate şi tocate mărunt.
Când legumele sunt aproape fierte se adaugă crapul curăţat, spălat şi porţionat şi se fierb împreună aproximativ 10-15 minute.
Roşiile se opăresc timp de câteva secunde în apă fiartă, apoi se descojesc şi se taie în cubuleţe. Se adaugă în oală şi se mai fierb încă 15 minute.
Se acreşte cu oţet (suc de lămâie, zeamă de corcoduşe sau de aguridă).
Când ciorba este gata se ia de pe foc şi se presară pătrunjelul tocat fin.
Ciorbă de peşte oltenească
Pofta buna!
Ciorba de peste cu mujdei
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de peste olteneasca
- https://www restaurantedelux ro/ciorba-peste-olteneasca html