este cunoscut pentru proprietățile sale aromatice și delicate. Lăcrămioarele (Convallaria majalis) sunt flori frumoase și parfumate care oferă un ceai liniștitor și plăcut. Descoperă cum să pregătești ceaiul de lăcrămioare, o băutură delicată și aromată, perfectă pentru momentele de relaxare! Atenție! Important: Lăcrămioarele sunt toxice dacă sunt consumate […]
Ciorbă de peşte cu orez
PrinteazaCiorbă de peşte cu orez
Ingrediente:
- 600 g peşte mic
- două cepe
- un morcov
- un ardei gras
- 500 g conopidă
- 300 g orez
- 700 g roşii
- 350 ml zeamă de varză
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- pătrunjel
- ardei iute
Preparare:
Ciorbă de peşte cu orez: Peştele se curăţă, se eviscerează şi se pune într-un vas cu apă rece. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă în cubuleţe sau se lasă întregi.
Morcovul se curăţă de coajă, se dă pe răzătoarea cu ochiuri marii sau se toacă în cubuleţe.
Conopida se rupe bucheţele şi se spală. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt.
Roşiile se opăresc timp de cinci minute în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se toacă.
pune la fiert o oală cu trei litri de apă, se adaugă sare după gust, cepele şi morcovul tocat.
lasă să se înmoaie legumele, se pun bucheţelele de conopidă şi orezul. Când orezul este aproape fiert, se adaugă peştele, uleiul, roşiile tocate şi zeama de varză.
Se lasă să mai fiarbă 15 minute, se stinge focul şi se presară pătrunjel tocat. acoperă oala şi se lasă să se întrepătrundă aromele.
Pofta buna!
Raci cu Sos de Prune și Vin Alb
Această rețetă combină dulceața naturală a prunelor cu aroma bogată a vinului alb și textura delicată a racilor, rezultând un preparat plin de arome și foarte savuros. Ingrediente: 1 kg de raci proaspeți 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 4 căței […]
Imi place ciorba de peste si o prepar de fiecare data cand am ocazia. Eu o fac cu crap sau caras.