Socată cu Portocală: Rețeta Răcoritoare pentru O Băutură de Vară Delicioasă – Socata este apreciată pentru gustul său și beneficiile pentru sănătate. Prin adăugarea portocalei, această rețetă clasică capătă un plus de prospețime și aromă, devenind și mai atractivă pentru toate gusturile. Ideală pentru zilele calde de vară, socata cu portocală este o băutură naturală, […]
Ciorba de peste cu perisoare
PrinteazaCiorba de peste cu perisoare din: ceapa, morcov, pastarnac, ardei, rosii, suc de rosii, ulei, sare, peste, orez, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 ceapă medie
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ardei capia
- 2 roşii coapte
- 1 cană de suc de roşii
- ulei
- sare
perişoare:
- 400 g carne de peşte (macrou, somn)
- 1 ceapă mică
- 2 linguri de orez
- sare
- piper
- pătrunjel uscat
Mod de preparare:
Ciorba de peste cu perisoare: Taie cubuleţe păstârnacul, morcovul, ardeiul. Pune ceapa la călit, apoi adaugă legumele cubuleţe. Stinge cu apă, pune sare şi lasă-le la foc mic.
Când s-au înmuiat, pune sucul de roşii şi roşiile tocate. Pregăteşte perişoarele amestecând carnea de peşte dată prin maşină sau la blender cu ceapa tocată mărunt, orezul, oul, puţin pătrunjel uscat, sare şi piper.
Adaugă perişoarele în ciorbă spre finalul preparării.
Serveşte ciorba ca atare sau acrită cu zeamă de lămâie.
Pofta buna!
Compot de Cireșe pentru Iarnă – Compotul de cireșe este o modalitate minunată de a păstra gustul proaspăt al verii pentru zilele reci de iarnă. Prepararea acestui compot nu doar că vă permite să savurați dulceața cireșelor în orice moment al anului, dar este și o activitate plăcută care aduce satisfacția conservării proprii a fructelor. […]