Ciorba de peste cu praz si cartof din: peşte, ceapa, praz, morcov, telina mica, cartofi, lamaie, frunze de dafin, marar, patrunjel, sare, boabe de piper, ulei.
Ingrediente:
1 kg peşte
1 ceapă mare
1 fir de praz
1 morcov
1 ţelină mică
3 cartofi
2-3 lămâi
frunze de dafin
mărar
pătrunjel
ulei
sare
boabe de piper
Mod de preparare:
Curăţă, spală şi taie peştele în bucăţi potrivite. Stropeşte cu teama de la o lămâie şi lasă-l deoparte. într-o oală adâncă, pune la călit ceapa, prazul, morcovul şi ţelina.
Stinge cu 2 litri de apă, adaugă cartofii cuburi. Pune sare şi piper boabe.
După o jumătate de oră, timp în care au fiert legumele, adaugă bucăţile de peşte şi dafinul.
Acoperă lasă să dea în clocot şi lasă să fiarbă zece minute. închide focul şi acreşte cu zeamă de lămâie după gust.
La servire, decorează cu felii de lămâie şi verdeaţă.
Ciorba de peste cu perisoare din: ceapa, morcov, pastarnac, ardei, rosii, suc de rosii, ulei, sare, peste, orez, patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă medie 1 morcov 1 păstârnac 1 ardei capia 2 roşii coapte 1 cană de suc de roşii ulei sare Pentru perişoare: 400 g carne de peşte (macrou, somn) 1 ceapă mică 2 linguri […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.