Ciorbă de peşte cu suc de roşii

Printeaza

O reteta de ciorba de peste cu suc de rosii din: peste, rosii, ardei capia, ceapa, praz, sare, piper, ulei de masline si patrunjel.

Ingrediente:

  • un kg peste (crap, stiuca)
  • un kg rosii
  • 2 ardei capia
  • 2 cepe
  • un fir praz
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1-2 lingurite ulei de masline
  • o legatura patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă si se spală pestele în apă rece. Se clăteşte bine si apoi se taie rondele. Se pun să fiarbă în apă cu sare într-o oală de 3 litri. Intre timp, se adaugă ceapa, prazul şi ardeii capi a, tăiate toate mărunt.

Se lasă să clocotească si, după ce a fiert pestele, se scoate cu spumiera, se răcoreşte si se curăţă carnea. Roşiile se opăresc, între timp, si se decojesc. Se pasează cu blenderul şi se trec prin sită.

In ciorbă, se adaugă sucul de roşii, uleiul de măsline, sare şi piper, după gust. Se mai lasă să clocotească aproximativ 15 minute. Cubuleţele de peşte se adaugă spre final în ciorbă, să nu se zdrobească. Se serveste ornata cu patrunjel proaspat.

Ciorbă de peşte cu suc de roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.