Ciorba ardeleneasca cu costita de porc din: costita, morcovi, patrunjel, ardei, ceapa, orez, ulei, sare, leustean, smantana, varza murata. Ingrediente: 400 g costiţă de porc afumată 4 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ardei capia 1 ceapă 40 g orez 4 linguri ulei sare leuştean 100 ml smântână 100-150 ml zeamă de varză murată […]
Ciorba de peste taraneasca
PrinteazaCiorba de peste taraneasca din: peste, ceapa, morcovi, ardei, radacina de telina, pasta de rosii, orez, ulei de floarea soarelui, sare, bors, patrunjel, leustean.
- 1 kg peste
- 1 ceapa
- 1-2 morcovi
- 1 ardei rosu
- 1/2 radacina telina
- 2 rosii sau pasta de rosii
- 2 linguri orez
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- sare
- 1 l bors
- 1 legatura patrunjel si leustean
Mod de preparare:
Cureti si speli bine pestele, dupa care il portionezi. Cureti ceapa, ardeiul, morcovul si telina.
Le speli si le tai astfel: ceapa solzisori, iar ardeiul, morcovul si telina in cubulete.
In oala pentru ciorba (cu volumul de 3 litri), inabusi legumele in ulei, pentru cateva minute, amestecand usor.
Stingi cu 1 litru de apa fierbinte si lasi sa fiarba la foc mediu.
După ce legumele au fiert, pui roşiile decojite, date pe răzătoarea mare sau pasta de roşii, orezul şi borşul, în prealabil fiert.
Când toate sunt aproape gata, adaugi bucăţile de peşte şi iaşi să mai fiarbă 10 minute
Stingi focul şi adaugi verdeaţa tocată mărunt. Acoperi oala cu un capac.
Serveşti ciorba cu ardei iute alături.
Ciorba de peste taraneasca
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba ardeleneasca cu costita de porc
Ciorba taraneasca de peste sarat
Spălăm peştele sărat, mai întâi în apă caldă, îl curăţăm de solzi, apoi pus să stea, timp de o jumătate de ceas, în lapte dulce, ca să-i tragă sarea. Punem doi litri de apă – la un kg de peşte -, să fiarbă cu o ceapă şi pătrunjel verde, tocate mărunt şi puţin piper pisat; […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de peste taraneasca
Delicioasa ciorba de peste
Si mie-mi place ciorba de peste