Ciorba de peste cu usturoi si leustean

Printeaza

Ciorba de peste cu usturoi si leustean din: peşte de sortimente diferite, cartofi, rosii, ceapa, usturoi, ulei de floarea-soarelui, ardei capia roşii, otet, sare, piper, leustean.

 

Ingrediente:

  • 3 kg peşte de sortimente diferite
  • 6-8 cartofi mari
  • 6 roşii mari
  • 5 cepe
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 1 ceaşcă ulei de floarea-soarelui
  • 3 ardei capia roşii
  • oţet
  • sare, piper
  • leuştean

Mod de preparare:

Foloseşti peşte mic (oblete, roşioară), dar şi peşte mare (somn, ca­ras, ştiucă). Cel mic fierbe uşor, apoi strecori zeama. în zeamă fierbi restul ingredientelor.

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în două. Dacă sunt prea mari, îi tai în 3-4 bucăţi. Toci apoi ceapa şi ardeii. Tai roşiile felii sau bucăţi potrivit de mari.

In ceaun, în apă călduţă pui la fert ceapa, apoi ardeii. Tot în acest moment pui o parte din sare. Urmează cartofii şi, spre final, roşiile.

Când totul e aproape fiert, pui peştele şi imediat adaugi restul de sare şi oţet, după gust. Ciorba trebuie să fie acrişoară.

Când e gata, o dai deoparte şi presari leuştean tăiat mărunt. între timp, faci o cantitate mărişoară de mujdei de usturoi.

Freci pasta de usturoi cu ulei de floarea-soarelui şi o diluezi cu apă minerală sau cu apă călduţă. După gust, poţi adăuga puţin piper şi 2 linguriţe de oţet.

Scoţi cartofii şi peştele pe un platou şi mănânci cu mujdei, iar ciorba (zeama) o serveşti separat, cu sau fără mujdei adăugat, după gust.

Ciorba de peste cu usturoi si leustean

Ciorba_de_peste_cu_usturoi_si_leustean

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.