Ciorba picanta cu porc

Printeaza

Ciorba picanta cu porc din: carne de porc, ceapa, morcov, telina, usturoi, rosii, ciuperci, pasta de ardei, tortellini, marar, patrunjel, ulei, salvie.

Ingrediente:Ciorba_picanta_cu_porc

  • 500 g carne de porc slabă
  • o ceapă
  • un morcov
  • o ţelină mică
  • un căţel de usturoi
  • 5 roşii
  • 100 g ciuperci uscate
  • 20 g pastă de ardei iute
  • 400 g tortellini cu spanac
  • o legătură de mărar
  • o legătură de pătrunjel
  • ulei
  • salvie

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se spală, se taie în bucăţi mici şi se opăreşte zece minute. Ciupercile uscate se pun la hidratat o oră în apă călduţă, apoi se taie în bucăţele dacă sunt prea mari.

Ceapa, morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se toacă mărunt sau se dau prin râzătoare.

Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun legumele şi se călesc cinci minute. Se toarnă într-o oală în care fierb doi litri de apă, se adaugă carnea de porc, se condimentează şi se fierb.

Când carnea şi legumele sunt aproape fierte se adaugă pasta de ardei iute, roşiile date prin râzătoare, ciupercile şi usturoiul pisat.

Se continuă fierberea încă 15 minute, se adaugă tortellini, se verifică de gust, se fierb zece minute, apoi se presară pătrunjel şi mărar tocat.

Ciorba picanta cu porc

Ciorba_picanta_cu_porc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.