Ciorba picanta cu legume si ciuperci

Printeaza

Ciorba picanta cu legume si ciuperci din: ceapa, usturoi, morcov, patrunjel, gulie, telina, marar, patrunjel, ciuperci, ardei rosu, ghiveci de legume, ardei iute, smantana.

Ingrediente:Ciorba picanta cu legume si ciuperci

  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1/2 rădăcină pătrunjel
  • 1/2 gulie
  • 1/2 ţelină
  • mărar
  • pătrunjel verde
  • 200 g ciuperci pleurotus
  • pastă de ardei roşu
  • ghiveci de legume (opţional)
  • ardei iute
  • smântână

 

Mod de preparare:

Căleşti ceapa şi usturoiul tocat mărunt, adaugi pasta de ardei din borcan, apoi morcovul, pătrunjelul rădăcină, ţelina şi gulia rase şi le mai căleşti un pic, pentru a se pătrunde aromele.

Adaugi apoi 3-4 linguri ghiveci din borcan, apoi ciupercile, sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă până se înmoaie ciupercile.

Pui 1/2 ardei iute, în funcţie de preferinţe şi de intensitatea gustului iute. Adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe şi o cantitate suficientă de apă.

Sărezi şi condimentezi ciorba după gust. După ce fierb cartofii, adaugi 2 linguri de smântână, apoi presari pătrunjel verde şi mărar tocat.

Acreşti ciorba cu borş, suc proaspăt de lămâie ori cu oţet.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba acra cu ciuperci

Ciorba acra cu ciuperci din: ciuperci, apa, morcovi, rosie, ardei gras, ceapa, sare, frunze de leustean, patrunjel verde, otet, piper si usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 l apă 2-3 morcovi un păstârnac o roşie un ardei gras o ceapă sare frunze de leuştean şi de pătrun­jel verde oţet piper 6 căţei de usturoi un […]

 

Bors moldovenesc cu fasole si ciuperci

Bors moldovenesc cu fasole si ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci + 200 g fasole cu bob mic 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel o felie dintr-o rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă, după gust sare   Mod de […]

 

Bors de zarzavat cu orez

Bors moldovenesc cu ciuperci – usor de preparat

Bors moldovenesc cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, fasole, ardei, bors, verdeata, sare. Ingrediente: 300 g ciuperci 200 g fasole 2 cepe un morcov o rădăcină păstârnac o rădăcină pătrunjel rădăcină de ţelină un ardei gras 500 ml borş verdeaţă sare   Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă rece. Când începe să se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.