Ciorba picanta de legume cu smantana si verdeata
PrinteazaCiorba picanta de legume cu smantana si verdeata din: smantana, bulion, ulei, conopida, fasole verde, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, dovlecel, ardei iute, gulie, cartofi, ardei gras, rosii, galbenusuri, patrunjel, leustean, frunze de telina, marar, sare, piper, otet.
- 300 ml smântână
- 100 ml bulion
- 50 ml ulei
- 300 g conopidă
- 250 g fasole verde
- 1 ceapă
- 3 morcovi
- 2 fire de pătrunjel rădăcină
- 1 țelină
- 1 dovlecel
- 1 ardei iute
- 1 gulie albă mare
- 2 cartofi
- 1 ardei gras
- 2 roșii
- 3 gălbenșuri
- verdeață: pătrunjel, leuștean, frunze de țelină, mărar proaspat
- sare
- piper
- oțet
Mod de preparare:
Se curăță legumele și se taie cubulețe. Se pune la călit, într-o oală mare, în ulei încins ceapa tocată.
Când s-a rumenit ceapa se adaugă cubulețele de ardei gras, de morcovi, pătrunjelul, țelina și ardeiul iute.
Se toarnă peste ele 2 l de apă. Se adaugă și cubulețele de gulie, fasolea verde și buchețelele de conopidă.
Se presară sare după gust. Când ciorba dă în clocot, se adaugă cubulețele de dovlecei, cartofii si rosiile taiate in rondele și se presară verdeața.
Se lasă să fiarbă până când sunt toate legumele fierte. Între timp se bat gălbenușurile cu 2 linguri de apă rece, apoi cu smântână.
Ardeiul iute se curăță de semințe și se toacă mărunt. Se adaugă peste sosul de ou și smântână.
Se adaugă un polonic de ciorbă, se amestecă bine și se toarnă peste restul de ciorbă.
Se adaugă sare și piper după gust și se poate acri cu oțet. Se presară verdeață proaspătă.
Ciorba picanta de legume cu smantana si verdeata
Pofta buna!