Parmezanul, cunoscut și sub numele de Parmigiano-Reggiano, este un celebru și delicios tip de brânză italiană. Istoria Parmezanului: Parmezanul are o istorie bogată care se întinde pe mai multe secole. Se spune că a fost produs pentru prima dată în regiunea Emilia-Romagna din Italia, mai precis în […]
Ciorba de picioruse de porc
PrinteazaCiorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa, usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat.
Ingrediente:
- 2 picioruşe de porc bine curăţate (pot fi şi afumate)
- 2 linguri condimente
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 5-6 căţei de usturoi
- 200 ml smântână
- oţet după gust
- sare
- 2 linguri ulei
- 1 felie lămâie
- pătrunjel tocat
Mod de peparare:
Ciorba de picioruse de porc: Picioruşele se taie în două pe lung şi se pun la fiert în 3 l apă rece. Se spumează, se adaugă condimentele şi se fierb bine.
Morcovul se rade fin, ceapa se toacă mărunt şi se călesc în ulei. Când s-au înmuiat, se adaugă la fiert peste picioruşe, împreună cu o felie groasă de lămâie.
Intr-un castron de supă se pune mujdei de usturoi bine pisat cu puţină sare, amestecat cu smântână. Se adaugă ciorba fierbinte.
Se presară cu verdeaţă tocată şi se serveşte
Pofta buna!
Granola sănătoasă – cum să faci granola acasă
fulgi de ovaz, miere, ulei, nuci, stafide, extract de vanilie, scortisoara, sare Ingrediente: 3 căni de fulgi de ovăz 1/2 cană de miere sau sirop de arțar 1/4 cană de ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline 1 cană de nuci, migdale și semințe […]