Ciorba de picioruse de porc

Printeaza

Ciorba de picioruse de porc cu condimente, morcov, ceapa, usturoi, otet, sare, lamaie si patrunjel tocat.

Ingrediente:

  • 2 picioruşe de porc bine curăţate (pot fi şi afumate)
  • 2 linguri condimente
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 5-6 căţei de usturoi
  • 200 ml smântână
  • oţet după gust
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 felie lămâie
  • pătrunjel tocat

 

Mod de peparare:

Ciorba de picioruse de porc: Picioruşele se taie în două pe lung şi se pun la fiert în 3 l apă rece. Se spumează, se adaugă condimentele şi se fierb bine.

Morcovul se rade fin, ceapa se toacă mărunt şi se călesc în ulei. Când s-au înmuiat, se adaugă la fiert peste picioruşe, împreună cu o felie groasă de lămâie.

Intr-un castron de supă se pune mujdei de usturoi bine pisat cu puţină sare, amestecat cu smântână. Se adaugă ciorba fierbinte.

Se presară cu verdeaţă tocată şi se serveşte

 

Pofta buna!

 

 

 

Parmezanul – Istorie, tipuri, maturare și utilizări în bucătărie

Parmezanul, cunoscut și sub numele de Parmigiano-Reggiano, este un celebru și delicios tip de brânză italiană. Istoria Parmezanului: Parmezanul are o istorie bogată care se întinde pe mai multe secole. Se spune că a fost produs pentru prima dată în regiunea Emilia-Romagna din Italia, mai precis în […]

Granola sănătoasă – cum să faci granola acasă

fulgi de ovaz, miere, ulei, nuci, stafide, extract de vanilie, scortisoara, sare   Ingrediente: 3 căni de fulgi de ovăz 1/2 cană de miere sau sirop de arțar 1/4 cană de ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline 1 cană de nuci, migdale și semințe […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.