Ciorbă țărănească de pui cu orez din: cartofi, dovlecel, rosii, morcov, ceapa verde, orez, ardei gras, pulpe de pui, zeama de lamaie, sare, patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 dovlecel 2 roșii mari 1 morcov 3 legături ceapă verde 1 ardei gras 100 g orez 500 g pulpe inferioare de pui zeama de la […]
Ciorba cu piept de pui si verdeata
PrinteazaCiorba cu piept de pui si verdeata din: piept de pui, smantana, morcovi, ceapa, rosii, galbenus, faina, otet, usturoi, patrunjel, sare.
- 1 kg piept de pui
- 650 ml smântână
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- 2 cepe
- 2 ardei roşii
- 5 gălbenuşuri
- câte 4 linguri făină şi oţet
- 3 căţei de usturoi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Crestezi puţin ceapa, iar restul legumelor le tai în jumătate.
Speli pieptul de pui, îl cureţi de piele şi îl pui la fiert în 4 litri de apă. După ce a dat în clocot, iei spuma de câte ori este nevoie şi adaugi zarzavaturile.
Fierbi totul la foc mediu, până când se înmoaie carnea. Scoţi pieptul de pui şi morcovii şi le laşi să se răcească, după care le tai în cubuleţe.
Strecori supa şi pui din nou pe foc, adăugând carnea şi morcovul. Amesteci într-un castron gălbenuşurile cu smântână, făina şi oţetul.
Pui în supă amestecul cu gălbenuşuri şi sare după gust şi fierbinţi foc mic, amestecând timp de 5 minute. La sfârşit potriveşti de sare.
Serveşti ciorba cu oţet şi ardei iute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorbă țărănească de pui cu orez
Ciorba radauteana de pui
Ciorba radauteana de pui din: piept de pui, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ceapa, gogosari murati, sare, usturoi, ou, smantana, faina, otet. Ingrediente: 1 piept de pui mare 2 morcovi 2 radacini de pastarnac 1 telina de dimensiune mijlocie 1 cepe 2-3 gogosari murati sare 1 capatana de usturoi 1 ou 250 g smantana […]
Pofta buna!