Ciorba poloneza
PrinteazaCiorba poloneza din: burta, nucsoara, boia, bulion, piper, praz, morcov, paine.
- un kg burtă prefiartă
- 200 g amestec de praz, morcov, ţelină şi pătrunjel
- 750 g oase de vită
- o linguriţă nucşoară
- o linguriţă boia iute
- o linguriţă ghimbir
- o lingură măghiran
- 10 boabe piper
- o conservă mică bulion
- 4 pâinici cu coaja groasă
Mod de preparare:
Oasele de vită şi legumele se pun la fiert cu doi litri de apă. Se lasă la fiert o oră şi apoi legumele se scot şi se folosesc la altceva.
Supa se strecoară şi se pune la fiert cu burta tăiată fâşiuţe şi condimentele. După 30 de minute de fiert, se pune bulionul desfăcut cu apă, se mai lasă un clocot şi se serveşte în pâinicile golite de miez.
Pofta buna!