Ciorbă de Perișoare: Savoare și Nutriție Într-un Bol din: carne tocat de curcan, quinoa, oua de prepelita, morcovi, radacina de pastarnac, telina, ceapa rosie, suc de rosii, coriandru, apa. Experimentați o versiune îmbunătățită a clasicului românesc – ciorba de perișoare. Un echilibru ideal de nutrienți și o explozie de arome care vă va încânta papilele […]
Ciorbă de porc ardelenească
PrinteazaCiorbă de porc ardelenească din: carne de porc, carnati, varza acra, zeama de varza, apa, ulei, faina, ceapa, boia de ardei, piper, sare si smantana.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 2 cârnați
- 1 varză acră mică
- 2 l apă
- 3-4 căni zeamă de varză
- 2 linguri ulei
- 1 lingură făină
- 1 ceapă mică
- boia de ardei
- piper
- sare
- 100 g smântână
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în cuburi și o pui la fiert în apă rece ușor sărată. Cureți și speli ceapa.
Speli varza și o tai în felii subțiri. După ce ai îndepărtat spuma formată la începutul fierberii, adaugi în oală ceapa, varza și două căni cu zeamă de varză.
Într-o tigaie încingi uleiul și călești puțin făina și boiaua, apoi torni treptat zeama de varză rămasă și amesteci energic pentru a nu se forma cocoloașe.
Când carnea și varza au fiert, scoți ceapa, adaugi sosul cu boia și cârnații tăiați în rondele groase.
Sărezi și condimentezi ciorba după gust și o mai lași să dea în câteva clocote. O aduci la masă împreună cu smântână.
Ciorbă de porc ardelenească
Ciorbă de Perișoare cu Tarhon
Ciorbă de Perișoare cu Tarhon din: carne tocata de pui, quinoa, oua de prepelita, pastarnac, morcovi, tarhon, sare, piper, bulion de legume. Savurează o versiune revitalizată a clasicului românesc – ciorbă de perișoare, îmbogățită cu tarhon pentru o aromă distinctă. Perfect echilibrată pentru a te încălzi și a te încânta gusturile. Ingrediente: 500 g […]
Pofta buna!
Ciorba de porc ardelenească o sa gatesc pentru sotul meu, ii place la nebunie
Uite cum fac eu ciorba de porc ardeleneasca:
500 gr carne porc (pulpa sau piept de porc daca o doriti mai grasa)
70 gr orez
1 morcov mare
1 ceapa mare
1 bucata telina
1 bucata pastarnac
1 radacina mica patrunjel
1 /2 ardei gras
200 ml smantana
1 lingura rasa faina
1 lingura buna de tarhon tocat
1/4 legatura patrunjel
sucul de la 1/2 lamaie (sau otet)
2 linguri ulei
sare, piper
Ciorba de porc ardeleneasca – Preparare
Se taie carnea de porc cubulete si se pune la fiert, la foc mediu, pentru 45 minute in 2 l apa rece. In primele 15 minute de fierbere supa se spumeaza.
In uleiul incins adaugam ceapa tocata fin, morcovul, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul date pe razatoarea mare, plus ardeiul taiat cubulete. Se calesc la foc mic pentru 10 minute, pana legumele se inmoaie un pic.
* telina, patrunjelul si pastarnacul aveau in total 100 gr
Se adauga zarzavaturile in supa, plus piper si 1 lingurita de sare si se mai fierbe inca 15-20 minute. Se da apoi focul la mic astfel inca supa sa nu mai clocoteasca.
In acest timp, orezul se fierbe separat si apoi se scurge.
Smantana se freaca cu faina si apoi se dizolva cu 5 polonice supa fierbinte, adaugate pe rand. Apoi se toarna smantana incet in oala cu supa, amestecand continuu pentru a nu se branzi.
Se adauga tarhonul tocat si suc de lamaie dupa gust (eu am pus 2 linguri suc de lamaie) si se mai lasa 10 minute pe foc foarte mic. Se gusta de sare.
* eu am folosit tarhon in otet; pentru acrirea ciorbei, in loc de suc de lamaie puteti folosi otetul de pe tarhon; se poate folosi si tarhon proaspat pe care il opariti si apoi il tocati.
Se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt in ciorba de porc si se stinge focul.
Asta este un deliciiu
O s-o fac si eu 🙂 prea multa bataie pe ciorba asta