Ciorbă cu porc şi carnaţi
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de porc cu carnati din: carne de porc, carnati afumati, fasole alba, morcov, telina, ceapa, rosii, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, zeama de varza, sare, piper si cimbru.
- 500 g carne de porc
- 3 carnaţi afumaţi
- 200 g costiţă afumată
- 200 g fasole boabe albă
- un morcov
- un sfert de ţelină
- două cepe
- 4 roşii
- pastă de tomate
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 500 ml zeamă de varză
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se clăteşte cu apă rece şi se păstrează în frigider. Cepele se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mici.
Carnea de porc se taie cuburi şi se pune într-un castron împreună cu cârnaţii şi costiţa afumată tăiate bucăţi mai mici. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate şi se călesc până se înmoaie.
Se pune o oală cu trei litri de apă la fiert, se adaugă carnea de porc şi se lasă să fiarbă, adunând din când în când spuma formată.
Când carnea este aproape gata se adaugă legumele călite, cârnaţii şi costiţa, sare şi piper. Se lasă să fiarbă 20 de minute, se adaugă zeama de varză, roşiile date pe râzătoare şi pasta de tomate.
Se ţine pe foc încă 15 minute, se opreşte Se serveşte fierbinte, presărată cu cimbru tocat.
Ciorbă cu porc şi carnaţi
Pofta buna!