Ciorbă de porc dreasă
PrinteazaCiorbă de porc dreasă din: carne de porc, oase, orez, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, oua, kefir, lamaie, marar, patrunjel, piper si sare.
- 600 g carne de porc
- 600 g oase
- 100 g orez
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 2 cepe mari
- 2 ouă
- 100 ml kefir
- 1 lămâie
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli oasele și carnea. Spargi oasele în bucăți mai mici, cu o toporișcă. Porționezi carnea. Le pui la fiert într-o oală cu 2 litri apă rece și o linguriță sare. Îndepărtezi spuma ori de câte ori este nevoie.
Cureți rădăcinoasele, le speli și le dai pe răzătoarea mare, iar ceapa o toci mărunt. Alegi și speli orezul. Când carnea s-a înmuiat, scoți oasele, adaugi în oală zarzavatul, iar după 5 minute, orezul.
După alte 5 minute, sărezi și condimentezi ciorba după gust. Stingi focul, torni zeama de lămâie și ouăle bătute cu kefirul. Amesteci și acoperi oala cu un capac. O aduci la masă împreună cu verdeață proaspăt tocată și ardei iuți, pentru ca fiecare să îmbogățească savoarea ciorbei după gustul său.
Ciorbă de porc dreasă
Pofta buna!
Sa-mi dai si mie o farfuri din ciorba asta de porc