Ciorbă de porc dreasă

Printeaza

Ciorbă de porc dreasă din: carne de porc, oase, orez, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, oua, kefir, lamaie, marar, patrunjel, piper si sare.

Ingrediente:

  • 600 g carne de porc
  • 600 g oase
  • 100 g orez
  • 2 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 2 cepe mari
  • 2 ouă
  • 100 ml kefir
  • 1 lămâie
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli oasele și carnea. Spargi oasele în bucăți mai mici, cu o toporișcă. Porționezi carnea. Le pui la fiert într-o oală cu 2 litri apă rece și o linguriță sare. Îndepărtezi spuma ori de câte ori este nevoie.

Cureți rădăcinoasele, le speli și le dai pe răzătoarea mare, iar ceapa o toci mărunt. Alegi și speli orezul. Când carnea s-a înmuiat, scoți oasele, adaugi în oală zarzavatul, iar după 5 minute, orezul.

După alte 5 minute, sărezi și condimentezi ciorba după gust. Stingi focul, torni zeama de lămâie și ouăle bătute cu kefirul. Amesteci și acoperi oala cu un capac. O aduci la masă împreună cu verdeață proaspăt tocată și ardei iuți, pentru ca fiecare să îmbogățească savoarea ciorbei după gustul său.

Ciorbă de porc dreasă

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sa-mi dai si mie o farfuri din ciorba asta de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.