Ciorba de porc cu linte si tarhon
PrinteazaCiorba de porc cu linte si tarhon din: linte, carne de porc, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapa, foi de dafin, usturoi, faina, ulei, ardei gras rosu, oţet aromat cu tarhon, rosii, tarhon, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g linte
- 300 g carne de porc
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ceapă
- 2 foi de dafin
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură făină
- 3 linguri ulei
- 1 ardei gras roşu
- oţet aromat cu tarhon
- 1 roşie
- 1 lingură tarhon tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli lintea şi o acoperi cu 1 litru de apă fierbinte, apoi cu un capac. O laşi să se înmoaie până fierb legumele şi carnea.
Cureţi şi speli legumele. Tai ceapa şi ardeiul mărunt, iar morcovii şi pătrunjelul în rondele.
Decojeşti roşia şi o tai în cubuleţe. într-o oală de 5 litri, căleşti ceapa în 2 linguri uleiul încins, iar când devine sticloasă, adaugi cubuleţe de carne, morcovii, foile de dafin, pătrunjelul şi ardeiul.
Amesteci din când în când şj le căleşti 2-3 minute. Stingi cu 3 litri de apă şi continui fierberea până când carnea se înmoaie.
Pui lintea scursă şi roşiile decojite, tăiate în cubuleţe.
Completezi cu apă fierbinte, după dorinţă şi continui fierberea. Incingi uleiul rămas, presari făină şi amesteci energic, după care torni treptat 200 ml apă fierbinte.
Adaugi în ciorbă rântaşul, tarhonul, usturoiul zdrobit, oţetul, sare şi piper după gust.
Ciorba e gata după câteva clocote şi o poţi servi cu smântână.
Ciorba de porc cu linte si tarhon
Pofta buna!