Ciorba de porc cu naut si mazare
PrinteazaCiorba de porc cu naut si mazare din: carne de porc, boabe de naut, bicarbonat de sodiu, ulei, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi, mazare, sare, piper, leustean, rosii, smantana.
- 300 g carne de porc
- 400 g boabe de naut
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
- 2 linguri ulei
- 2 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 6 crtofi mici
- 200 g mazare congelata
- sare
- piper negru macinat
- 1 legatura leustean
- 1-2 rosii
- smantana cu continut scazut de grasimi
Mod de preparare:
Pui năutul la înmuiat peste noapte, iar a doua zi îl strecori şi-l pui la fiert în apă în care ai adăugat bicarbonat.
Cureţi şi speli morcovii şi rădăcina de pătrunjel, le tai în cubuleţe şi le căleşti în uleiul încins.
După câteva minute, adaugi cubuleţele din carne de porc şi amesteci până când îşi schimbă culoarea.
Stingi cu 3 litri de apă fierbinte şi adaugi morcovii, pătrunjelul şi cartofii, în prealabil curăţate şi tăiate în cubulete.
Fierbi carnea si legumele 15 minute, la foc mediu.
Când carnea începe să se înmoaie, adaugi mazărea, roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, iar după 5 minute, pui năutul fiert.
Sărezi şi condimentezi ciorba după gust, după care iei vasul de pe foc şi presari leuşteanul tocat.
Serveşti ciorba cu smântână.
Ciorba de porc cu naut si mazare
Pofta buna!
Imi place ciorba de porc, parca nu as pune naut, dar mazarea merge