Ciorba de porc cu smantana si patrunjel

Printeaza

Ciorba de porc cu smantana si patrunjel din: carne de porc, morcovi, rădă­cină de pătrunjel, ţelină, cepe, ulei, orez, oua, lamaie, smantana, pătrunjel sau leuştean, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc
  • 3 morcovi
  • 1 rădă­cină de pătrunjel
  • 1 ţelină
  • 2 cepe
  • 50 ml ulei
  • 50 g orez
  • 2 ouă
  • 4 lămâi
  • 250 g smântână
  • 1 legătură pătrunjel sau leuştean
  • sare
  • piper

Mod de preaprare:

Speli carnea, o tai în cuburi şi o pui la fiert în 2 litri şi jumătate de apă rece.

Indepărtezi spuma care se formează la înce­putul fierberii.

Cureţi şi speli legumele. Tai mărunt ceapa, iar restul de legume în cubuleţe.

Alegi orezul şi îl speli. După ce a fiert carnea 30 de mi­nute, înăbuşi puţin ceapa, în ulei încins.

O adaugi în oala de ciorbă, împreună cu restul de le­gume şi continui fierberea la foc mediu.

După 10 minute, pui ore­zul, iar după alte 10, adaugi sare şi piper după gust.

Stingi focul şi torni în fir subţire smântână, în prelabil bătută cu gălbenuşu­rile şi un polonic de ciorbă.

Pentru ca acest amestec pentru dres ciorba să fie omogen, va trebui să torni treptat ciorba fierbinte şi să omogenizezi după fie­care adăugare.

Amesteci, apoi torni zea­ma de lămâie şi presari verdeaţa fin tocată.

 

Ciorba de porc cu smantana si patrunjel

Ciorba_de_porc_cu_smantana_si_patrunjel

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.