Ciorba de porc cu smantana si patrunjel
PrinteazaCiorba de porc cu smantana si patrunjel din: carne de porc, morcovi, rădăcină de pătrunjel, ţelină, cepe, ulei, orez, oua, lamaie, smantana, pătrunjel sau leuştean, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 3 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină
- 2 cepe
- 50 ml ulei
- 50 g orez
- 2 ouă
- 4 lămâi
- 250 g smântână
- 1 legătură pătrunjel sau leuştean
- sare
- piper
Mod de preaprare:
Speli carnea, o tai în cuburi şi o pui la fiert în 2 litri şi jumătate de apă rece.
Indepărtezi spuma care se formează la începutul fierberii.
Cureţi şi speli legumele. Tai mărunt ceapa, iar restul de legume în cubuleţe.
Alegi orezul şi îl speli. După ce a fiert carnea 30 de minute, înăbuşi puţin ceapa, în ulei încins.
O adaugi în oala de ciorbă, împreună cu restul de legume şi continui fierberea la foc mediu.
După 10 minute, pui orezul, iar după alte 10, adaugi sare şi piper după gust.
Stingi focul şi torni în fir subţire smântână, în prelabil bătută cu gălbenuşurile şi un polonic de ciorbă.
Pentru ca acest amestec pentru dres ciorba să fie omogen, va trebui să torni treptat ciorba fierbinte şi să omogenizezi după fiecare adăugare.
Amesteci, apoi torni zeama de lămâie şi presari verdeaţa fin tocată.
Ciorba de porc cu smantana si patrunjel
Pofta buna!