Ciorba de porc cu taitei si lustean
PrinteazaCiorba de porc cu taitei si lustean din: piept de porc, morcov, radacina patrunjel, ardei gras, ceapa, rosii, patrunjel verde, leuştean, tăiţei de casă, ulei, borş proaspăt, sare, piper.
Ingrediente:
- 800 g piept de porc
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ardei gras
- 1 ceapă mare
- 3 roşii mari decojite
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură leuştean
- 400 g tăiţei de casă
- 100 ml ulei
- 1 l borş proaspăt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli pieptul de porc, îi tai în bucăţele şi îi pui la fiert într-o oală cu 4 l apă.
Indepărtezi spuma ce se formează, adaugi ceapa călită în ulei, zarzavatul tăiat mărunt şi laşi pe foc până ce carnea şi zarzavatul au fiert.
Pui roşiile tocate cuburi, tăiţeii, sarea, piper după gust, apoi borşul fiert separat şi laşi să mai dea câteva clocote.
La sfârşit, adaugi verdeaţa tocată mărunt (pătrunjel şi leuştean). Serveşti cu sau fără smântână.
Ciorba de porc cu taitei si lustean
Pofta buna!