Ciorba de porc cu taitei si rozmarin

Printeaza

Ciorba de porc cu taitei si rozmarin din: unghii de purcel, ulei, tăiţei pătraţi, smântână, sare, boia de ardei, zeama şi coaja de lămâie, rozmarin proaspăt, piper măcinat, oţet, za­hăr.

Ciorba de porc cu taitei si rozmarin

Ingrediente:

  • 400 g unghii de purcel
  • 2 linguri de ulei
  • 1 mână de tăiţei pătraţi
  • 1 lingură de smântână
  • sare
  • 1 linguriţă de boia de ardei
  • zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 crenguţă de rozmarin proaspăt
  • piper măcinat
  • oţet
  • za­hăr şi smântână pentru servit

Mod de preparare:

Unghiile despicate se pun la fiert cu atâta apă cât să leacopere, se adaugă zeama şi coaja de lămâie şi crenguţa de rozmarin.

Tăiţeii se prăjesc într-o lingură de ulei.

Din ule­iul rămas se face un rântaş cu boia. Când unghiile s-au în­muiat, se scot, iar rântaşul se adaugă în zeama rămasă, se adaugă tăiţeii prăjiţi şi se mai fierb împreună până când se înmoaie.

Unghiile dezosate se pun înapoi în zeamă, se acreşte cu un pic de oţet, se adaugă un praf de zahăr, piper măcinat şi smântână.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Reteta_ciorba_ardeleneasca_de_porc

Reteta ciorba ardeleneasca de porc

Reteta ciorba ardeleneasca de porc din: carne de porc, smantana, oua, morcov, ceapa, ardei, orez, tarhon, bors, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne de porc 150 g smântână 2 ouă 1 morcov 2 cepe 1 ardei gras 2 linguri orez tarhon sare piper 1 l borş 2 linguri ulei de măsline   Mod de […]

 

Ciorbă cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc afumata

Ciorba cu carne de porc afumata din: carne de porc, faina, cartofi, tarhon, lamai, apa, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 400 g carne afumată de porc 1 lingură făină 3-4 cartofi 2 linguri smântână 1 lingură tarhon conservat în oţet sau 1 linguriţă tarhon uscat mărunţit zeamă de la 1-2 lămâi Pentru […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte gustoasa ciorba de porc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.