Ciorba de porc cu tarhon si smantana (delicioasa)
PrinteazaCiorba de porc cu tarhon si smantana (delicioasa) din: ou, carne de porc, cartofi, smantana, morcov, pastarnac, ceapa, tarhon.
Ingrediente:
- 1 ou
- 300 g carne proaspătă de porc
- 300 g carne afumată de porc
- 4 cartofi
- 200 g smântână
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 1 legătură tarhon
- sare
Mod de preparare Ciorba de porc cu tarhon si smantana (delicioasa):
Tai carnea în bucăţi potrivite şi le pui la fiert în apă, cu un praf de sare.
Indepărtezi spuma, ori de câte ori este nevoie. Adaugi ceapa, morcovul şi păstârnacul tăiate mărunt.
Când legumele şi carnea sunt aproape fierte, adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe.
Spre final, scufunzi legătura de tarhon, o laşi câteva minute, apoi o îndepărtezi.
Dregi ciorba cu smântână bătută bine cu oul. Laşi să mai dea 1-2 clocote.
Sfat! Tarhonul este o plantă cu care poţi înlocui piperul, oţetul, precum şi sarea.
Il poţi adăuga în ciorbe, salate de crudităţi, sosuri.
Se spune că salata în care se pune tarhon nu are nevoie nici de oţet, nici de sare, având gustul ambelor ingrediente.
Pofta buna!